Tänk om …

opponents-of-war-230381_1280Foto: Pixabay

Edward de Bono skriver i sin bok ”Jag har rätt, du har fel” att han har funderat mycket på vilkas tankevanor det är som behöver förändras för att världen ska bli bättre. Därför undrar han om han skrivit sin bok för filosofer, psykologer, systemteoretiker och för den ”tänkande eliten”. Eller om han riktar sig till vanligt folk:
”Det är denna tredje grupp som intresserar mig, därför att tänkande är något som angår alla, därför att i demokratier ligger det i allas intresse att tänka bättre.”

sweden-916799_640
Foto:Pixabay

Tänk om … och tänk om vårt mål var att gå från framgångsrik men okänslig till framgångsrik och lycklig … Empati handlar mycket om fantasi. Om att kunna och vilja tänka sig in i någon annan människas liv och situation, att kunna känna med någon annan. Författaren Jonas Hassen Khemiri skrev 2013 en debattartikel i Dagens Nyheter med namnet ”Bästa Beatrice Ask”. Artikeln kom att bli det mest delade inlägget i Sverige någonsin och den översattes och spreds även långt utanför Sveriges gränser. I artikeln ber författaren om att få byta skinn och erfarenhet med Beatrice Ask, justitieministern som vill effektivisera avvisningen av papperslösa människor i Sverige.

Läs Jonas Hassen Khemiris artikel

Den amerikanske läraren Christopher Ulmer ville först bli fotbollstränare men upptäckte när han väl fått jobb som tränare och lärare på en skola att det var lärare han egentligen ville bli. När han sen blev lärare för en grupp elever med särskilda behov, särskoleelever som vi kallar dem i Sverige, blev han plötsligt lycklig:
“När jag väl kom dit, var det som om alla bitar föll på plats och jag bara visste att det var där det var meningen att jag skulle vara. Jag var aldrig en sån som trodde på ödet eller nått sånt, men när jag väl fann det, visste jag att det var det som det var meningen att jag skulle göra. Det är den där känslan i magen som säger dig det.”

Projektet ”Special Books by Special Kids”

”Special Books by Special Kids” på Facebook

När det känns bra i huvudet,
hjärtat och magen så är det bra.
– Stefan Herre Eriksson

love-262307_640Foto: Pixabay

 ***

 

 

 

Annons