En HC Andersen trilogi

hc andersen
Genom sina äventyr – eller sagor som vi säger i Sverige – lyckas HC Anderson beskriva hur vi människor tänker och beter oss på ett lekfullt sätt. Våra svagheter kommer i dagen och vi kan för ett ögonblick känna att vi kanske borde ta tag i dom här beteendena. Hos oss själv, och hos andra. Eller åtminstone prata om dom.

TRILOGIN, där små förändringar gjorts och namnet ändrats består av…
– HC Andersens ”Årets historia” och ”Vackrare än en almanacka” handlar om hur kulturen påverkar oss och skillnaden mellan att leva i städer, fulla med bekvämligheter och möjlighet, och att bo på landet med närhet till naturen och den inspiration den ger oss.

– HC Andersens ”Tomten och hökaren” och ”Kluven” handlar om vilka val vi människor gör men även om vilka möjligheter språket ger oss. På gott och på ont. Och i grunden också frågan om varför kristendomen handlar så mycket om tro och så lite om frågan om varför människorna dödade profeten när han levde på jorden.

– HC Andersens ”Kejsarens nya kläder” och ”Ledarskap” handlar om ordets makt och hur lätt vi människor imponeras av nya idéer, uppfinningar, resmål med mera och hur lätt vi överger gamla. Och om hur anpassningsbara vi är – och vår egen blindhet för vår stora anpassningsförmåga.

***

Annons